H3: Uitslagen »

27-09-08

H3 - Mayoma - Z.V.C. Hoboken

Op speeldag drie stond er al een 'topper' op het programma. Zwaantjes moest op het Kiel tegen Mayoma proberen de drie punten af te pakken. Hoboken trad aan met volgende kern: Ravoet, Walschaerts, Prozorov, Gernaey, Simons, Galle, Raes en Servotte. Moré (voetblessure) en Geerts (verjaardag - proficiat) ontbraken.

Hoboken domineerde het begin van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Mayoma een sterk team was met jongens die konden voetballen. Hoboken liet zich niet afleiden en ving Mayoma goed op.untitled Het was ook Hoboken die als eerste scoorde. Een sterk spelende Servotte maakte de 0-1. De thuisploeg was echter niet aangeslagen en kon tegenscoren met een fraai doelpunt.
Wat vorig jaar niet kon lukte nu wel. Ondanks de dreiging van Mayoma en de tegengoal bleven we georganiseerd voetballen. Nog voor de rust kon Gernaey in de rebound scoren met een prachtig lobje, zijn vijfde al. Rusten met 1-2 en goed voetbal.

De tweede helft was moeilijker . Mayoma moest komen en deed dit ook goed, vooral individueel was de thuisploeg sterk. Hoboken werd onder druk gezet maar ging hier bijzonder goed mee om. Walschaerts gooide zijn verdediging op de crikel en Mayoma moest beuken. Verdedigend was het gewoon goed, Mayoma kon deze nooit ontwrichten, enkel met schoten uit de tweede lijn. De thuisploeg werd beter en beter maar Ravoet hield met enkele ongelooflijke reddingen zijn netten schoon. De doelman hield zo de 1-2 op de bordje net toen Mayoma op zijn piek was.
323En de oudste voetbalwet (iets met een deksel en een neus) speelde weer mee. Wie niet kan scoren uit vele kansen verliest de wedstrijd. Het was een prachtige pas voorbij alles en iedereen van Walschaerts en een nog mooiere controle, draai en schot van Simons die er 1-3 van maakte. Mayoma van de kaart en de frustratie bij de thuisploeg was hoog. Die zorgde voor een gespannen sfeer, veel fouten een paar keer liep het bijna mis. Toen Prozorov er 5 minuten voor tijd 2-4 van maakte was het hek van de dam en floot de man in het zwart de partij af.

Deze punten zijn er gouden, er zullen weinig clubs zijn die dit seizoen op Mayoma punten komen halen. Zwaantjes speelde opnieuw een fantastische partij. Het was een partij waar iedereen echt op niveau speelde. Defensief, offensief, het volledige plaatje klopte.
Maandag speeldag 4, Ekeren United in de Notelaar, gaan voor de 9 op 9 .

Eindstand: 2-4
Doelpunten: 0-1 Servotte, 1-2 Gernaey, 1-3 Simons, 2-4 Prozorov.

12:59 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ja ik vind toch dat de vierde goal mooieste was, iemand die mij tegenspreekt? :) hahaha

Gepost door: picasso | 27-09-08

nee de goal van kurtje was de mooiste na een schitterende doorsteekpas en dito afwerking!!

Gepost door: el capitan | 28-09-08

jongens het was vrijdag een moeilijke wedstrijd die we heel volwassen en sterk gespeeld hebben. Als we zo verder kunnen werken en de kleine (schoonheids)foutjes nog kunnen beperken kunnen we heel hoog eindigen. En gaan we nog mooie dingen laten zien en zullen ze dit jaar rekening met ons moeten houden... Morgen terug de beuk erin!!

Gepost door: el capitan | 28-09-08

:) netjes :)
jullie hebben de goeie vorm van einde vorig seizoen duidelijk kunnen doortrekken.
gaan voor die titel :)

Gepost door: Mac Douwe? | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.