Hoboken FC - Ekeren United | Homepage |

Z.Hoboken F.C. - Les Bleus »

04-11-08

Beker van Antwerpen:
Zwaantjes Hoboken (V) - Rayo (II)

Voor de tweede ronde van de Beker van Antwerpen moest Hoboken het thuis in de Notelaar opnemen tegen de tweedeklasser Rayo. Hoboken recupereerde Simons maar zag jammer genoeg Prozorov uitvallen met een liesblessure. Moré en Raes nog steeds geblesseerd als is die laatste kort aan spelen.
De kern: Ravoet, Walschaerts, Gernaey, Geerts, Servotte, Broos, Galle en Simons.

Hoboken begon sterk, Rayo werd tegen het eigen doel gedrukt en kwam er niet uit. We creëerden kansen en konden ook de openingsgoal maken na 5 minuten via een bedrijvige Geerts.
Servotte, Broos en Geerts dwongen nog kansen af om de score op te drijven maar misten. Rayo was wakker en begon beter te voetballen. De scheve situatie werd in het tweede kwartier van de eerste helft rechtgezet door de bezoekers, die soms toonden waarom ze in tweede klasse spelen.
Dekkingsfouten en lichte onrust zorgden er voor dat Rayo met 1-5 de rust in kon gaansite1.

Hoboken speelde echter bijzonder goed mee en was gevaarlijk op counter. Tijdens de rust besefte iedereen dat Rayo niet zo goed was als gedacht en dat het allemaal nog kon. We moesten snel scoren en de bezoekers op snelheid pakken. Iedereen weer volle moed de tweede helft in.

De tweede helft begon furieus. Servotte scoorde al snel twee keer en ook Geerts, scoorde een tweede keer. Na 15 minuten in de tweede helft stond het 4-5 en was alles weer mogelijk. Rayo kon enkel nog dreigen van ver en begon te individueel te spelen waardoor Zwaantjes voelde dat er ruimte kwamen kansen. Rayo bleef proberen van ver en plooide te weining terug. Broos kon er op tien minuten voor het einde 5-5 van maken met een heerlijke punter. Het vetrouwen van Hoboken groeide en Rayo voelde nattigheid. Op 5 minuten voor het einde scoorde Galle nog twee goals en ... ongeloof en paniek bij Rayo, 7-5. Geerts maakte dan 2 minuten voor tijd een fout in de cirkel, penalty voor Rayo en perfect omgezet, 7-6.site2
Hoboken voetbalde het echter rustig uit en stuurde knikkerde zo Rayo uit de Beker.

Rayo kon in de Notelaar nooit een vuist maken. Hoboken bleef voetballen na een 5-1 achterstand. Maar als je tegen een ploeg uit tweede klasse, als je zelf in vijfde afdeling voetbalt, een achterstand van 4 goals kan omplooien naar en voorsprong van twee goals en in de tweede helft enkel een tegengoal slikt door een penalty, dan mag je gerust zeggen dat je verdiend wint. Zwaantjes bekert verder...

Eindstand: 7-6
Doelpunten: Servotte (2x), Geerts (2x), Galle (2x), Broos (1x)

16:40 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

proficiat jonges, goe gevochte!!!!!

Gepost door: kalashnikov | 04-11-08

eerst en vooral een topmatch van onze doelman ;)
maar iedereen heeft goed gespeeld.
Maar als er nog een poll was van man van de match ging mijn voorkeur uit naar de michael.
chisske turkey

Gepost door: de chiss supoterclub | 04-11-08

nogmaals dank voor je hartverwarmde steun elke week opnieuw Tom.

Het is , doch desalnietemin pakkend :-)

Gepost door: den chis | 04-11-08

minste tegendoelpunten waarover niet gesproken word is dat hoboken de minste tegendoelpunten heeft. Met dank aan onze toekomstige nationale doelman!!!!

Gepost door: de chis suporterclub | 05-11-08

ook plezant In de tweede klas ist ...ni plezant

Gepost door: Sebbe | 06-11-08

bedankt jongens dit is leuk te lezen dat ik man van de match was maar het was ter verdienste van iedereen dikke proficiat manne

Gepost door: mica | 12-11-08

De commentaren zijn gesloten.