Slechte start | Homepage |

Gazet Van Antwerpen 22.01.2009 »

20-01-09

Felbevochten

De tweede wedstrijd van de terugronde werd zoals verwacht een stevige partij met twee sterke clubs die er voluit voor gingen. In de heenronde bleek Mayoma een sterk, gemotiveerd en goed voetballend geheel. Toch graaide Hoboken door sterk verdedigen en efficiëntie de drie punten mee van het Kiel.
Hoboken kampt nog steeds met enkele afwezigen; Prozorov en Raes bleven geblesseerd aan de kant. De 8 waren: Ravoet, Walschaerts, Gernaey, Geerts, Servotte, Moré, Galle, en Broos.

Hoboken probeerde te voetballen vanuit de verdediging. Mayoma, met een sterk gewijzigde ploeg dan in de heenronde, moest de muur trachten te slopen en Hoboken zou met snelle tegenprikken de drie punten proberen thuis te houden.
1 siteMayoma startte stevig en dwong al snel de eerste kansen af. Het waren dan ook de bezoekers die er na 8 minuten 0-1 van maakte toen Ravoet de bal te laat zag komen en de zo paal binnen dwarrelde. De thuisploeg een beetje aangeslagen en da resulteerde in een 0-2 achterstand na een kwartier. Hoboken was even de draad kwijt maar wat we vroeger niet konden lukte nu wel. Hoboken toonde vechtlust, efficentïe en vertrouwen en maakte in 2 minuten tijd via mooie goals van eerst Servotte en daarna Geerts 2-2 gelijk. Mayoma een beetje het noorden kwijt en Broos prikte nog voor de rust de 3-2 binnen, Hoboken op dat moment verdiend op voorsprong. Echter net voor het rustsignaal maakte Mayoma alsnog gelijk.
Tijdens de rust de concentratie bij iedereen verscherpen en voluit gaan voor de drie punten.

Na de rust waren het vooral de zenuwen bij beide teams die het spel moeilijker maakten. Mayoma bleef echter bijzonder goed voetballen. Hoboken verdedigde stug en prikte met snelle aanvallen tegen. Mayoma scoorde echter eerst laag in het hoekje. Via een terechte strafschop, mooi omgezet door Geerts, kwam Hoboken weer langszij. Het was wederom diezelfde Geerts die 8 minuten voor tijd de 5-4 met buitenkant links tegen de touwen prikte.
Toen volgden er nog 8 spannende minuten waarn Mayoma alles of niets speelde. Door knap verdedigen van Walschaerts werd de 5-5 nog net van de lijn gekeerd.

Hoboken hield zo de drie punten thuis en pakt 6 op 6 tegen Mayoma. Mayoma won van Lions en bewees ook gisteren een taaie klant te zijn. Zoals we al zeiden na de heenronde, Mayoma gaat dit seizoen weinig punten laten liggen. Wij zijn natuurlijk gelukkig dat we ze in de Notelaar hebben kunnen houden en blijven zo aan de leiding van 5E.

Eindestand: 5-4
Doelpunten: Geerts (3x), Sevotte, Broos

16:16 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

heeft iedereen de gazet gekocht donderdag?

Gepost door: the magical flying fristi | 23-01-09

ja, alleen spijtig van de foto :)

Gepost door: den chis | 24-01-09

ikke niet wast vergeten!!!

Gepost door: superman | 26-01-09

De commentaren zijn gesloten.