Kampioenen ! | Homepage |

Toernooi Hove »

11-05-09

Seizoen '08 - '09

De doelstelling was duidelijk, beter doen dan vorig jaar in 5e afdeling. Tijdens de winterstop zouden we eventueel ons doel bijstellen.

De ploeg zag er ook anders uit dan vorig jaar, Vermeulen en Polaert stopten, Frans werd coach en Servotte, Prozorov, Raes en Broos vervoegden de Rangen.1 site

De eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding van het seizoen werd meteen een voltreffer. Metropole Utd (dit jaar Kampioen) werd met spectaculair voetbal met 4-14 opzij gezet. Voor het eerst sinds langs speelde Zwaantjes Voetbal Club Hoboken knap voetbal en had echt iedereen er zin in.

site1Het seizoen begon met twee spectaculaire overwinningen waar vlot score’s van +20 goals gemaakte werden. Zwaantjes Hoboken draaide vlot en georganiseerd. Dat niet alle ploegen makkelijk opzij zouden gezet kunnen worden bleek op het Kiel, tegen een sterk Mayoma waar Hoboken maar nipt ging winnen . Ook ADC en Antwerp Consulting waren geen makkelijke tegenstanders, Hoboken maakte echter geen fouten en legde een foutloos parcours af.
Ook in de thriller tegen toenmalig co-leider Antwerp Lions haalde Hoboken het in de Notelaar met 2-1 (goal van Prozorov in allerlaatste seconde).
Het eerste (punten)verlies werd geleden in Niel, met een gehavende kern (3 basisspelers er niet bij), ging ZVC Hoboken onderuit tegen De Vak met 6-4.

site 2

Hoboken ging echter als leider de winterstop in met de beste aanval en de beste verdediging. Hierna moesten we onze ambitie bijstellen, promotie zou het worden Hoboken moest en zou volgend seizoen in 4e afdeling spelen. Al gingen er toen al geruchten de ronde dat een titel ook wel mooi zou zijn…

In de terugronde was er toch de druk. Zwaantjes moest… en dat zorgde op de beslissende momenten voor moeilijkheden. Wederom waren het dezelfde ploegen die het Hoboken moeilijk maakten Mayoma en A.D.C. We wisten echter steeds, weliswaar nipt (steeds met 1 goal verschil) de drie punten thuis te houden.

Toen Hoboken naar Stabroek moest (Antwerp Lions), kon het eigenlijk al bijna kampioen spelen. We moesten winnen en … deden het niet. Stabroek zal vol supporters voor een sterk Lions en Hoboken liet zich intimideren en verloor een tweede wedstrijd van het seizoen. In de voorlaatste wedstrijd tegen Antwerp Consulting stond er bijzonder veel op het spel. Zwaantjes Hoboken kon als het won of gelijkspeeld, kampioen spelen. Als het thuis echter verloor kon Antwerp Consulting, net zoals Lions, samen op een gedeelte eerste plaats komen met Hoboken.
Het werd een thriller, tot op 2 minuten voor het laatste fluitsignaal stond het 5-5 en was Hoboken Kampioen, ware het niet dat Consulting alsnog een goal maakte en Hoboken zo de eerste keer thuis verloor. Wederom waren we aan de druk tenonder gegaan.

Nadat alle wedstrijden gespeel waren stonden dus Hoboken, Antwerp Comsult en Antwerp Lions respectievelijk op plaatsen 1, 2 en 3. (Aan de hand van de doelpunten saldo’s).

site2

Er volgden barragematchen op 8 mei 2009 in Wilrijk. Hier zouden de kampioen en rechtstreekse promoveerder gekend worden in onderlinge duels.

Hoboken speelde zijn eerste wedstrijd tegen Antwerp Lions en won verdiend met 3-2. Tegen Consultings moet het, net zoals een maand eerder, dus gebeuren. Hoboken wraakte zich en won vlot met 2-4. Hoboken was verdiend kampioen van 5e afdeling E – KVV Antwerpen.

Ook in de beker van Antwerpen ging het Hoboken voor de wind, in de derde ronde versloeg het tweedeklasser RAYO thuis met 7-6 in een fantastische wedstrijd. In de 4e ronde bleek 4e klasser Krocia enkele maten te sterk.

De titel en fantastisch seizoen is te danken aan iedereen, Chis, Tom, Alex, Mica, Hugo, Johan, Sven, Galle, Donny, Seb, Yves, …Maar ook zonder de supporters die er alle weken waren zou het zo leuk niet geweest zijn.
In het bijzonder ook dank aan onze sponsors, Wijkgemeenschap Zwaantjes, Chez Saïd en Restaurant Hippodroom voor de steun en het vetrouwen.

kampioen

17:46 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

nen hele dikke proficiat aan heel de ploeg
hopelijk ook kampioen in 4de he
groetjes van de polle

Gepost door: de polle | 19-05-09

De commentaren zijn gesloten.