03-10-09

Speeldag 3 Cabo Verde

Op vrijdag oktober 2009 gaf Hoboken op het Kiel, partij aan Cabo Verde. Het werd alles behalve een rustige vrijdag. Door werk en privé werd de ploeg van de bezoekers een beejte hertekend. Dit was de opstelling: Raes, Lecoq, Simoens, Servotte, Geerts, Galle en De Jonge. Gernaey (werk), Prozorov (voet) en Ravoet (privé) waren de afwezigen.

cabo1Hoboken had in tegenstelling tot anders niet veel tijd nodig om op 0-1 te komen, Geerts trapte een knappe strakke voorzet van De Jonge hard in doel in de eerste minuut. Toch bleek al heel snel dat Cabo Verde een sterke tegenstander was, met creatief voetbal en individueel sterke spelers maakte de thuisploeg er een leuke wedstrijd van.
De wedstrijd ging goed op en neer, Hoboken kon dreigen met snelle prikken, al werd het meeste voetbal gespeeld op het middenveld. Cabo trapte goed en vaak van ver en zoch graag het duel op. Simoens en Lecoq stonden echter bijzonder sterk te verdedigen wat de echte kansen schaars maakte.

In de tweede helft, hetzelfde voetbal, mooi om zien en geladen. Het stond lang gelijk 3-3, toch was het de thuisploeg die, door vermoeidheid van de bezoekers, op 4-3 kwam.
Iedereen wist echter dat alles nog kon. Hoboken toonde zich een sterk, voor elkaar voetballend geheel. Iedereen wilde dat zuur verdiende punt. De jonge en Galle vonden elkaar blindelings en voor elke bal werd gevochten. De inzet werd beloond, Galle maakte er met een prachtige lob 4-4 van...verdiend!

Spelers en supporters voelden dat er meer inzat. Cabo Verde, even aangedaan voelde de twijfel in het team sluipen. Uitgerekend de Jonge, die al een hele wedstrijd zwaar woog op de thuisverdediging, maakte er met een strak schot, na een mooie combinatie met Galle 4-5 van..Euforie!
cabo2

De resterende anderhalve minuut was zwaar maar werd volwassen uitgevoetbald.

Dit zijn zo van die gouden drie punten, wedstrijden waar we het voor doen, mooi, moeilijk voetbal, met een goede afloop.
Hoboken toonde zich opnieuw een sterk team, in vorm, met een fantastische groepssfeer. Vechten voor elkaar, voor elke bal en alleen positieve commentaar.

Nu mogen we zeggen dat we onze start in 4e afdeling niet gemist hebben. Met een 9 op zijn we goed vertrokken. Nu maandag al wacht FCB, we gaan voor de 12 op 12!

Eindstand: 4-5

12:48 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.