06-10-09

ZVC Hoboken - FCB3

Voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gaf Hoboken partij aan FCB 3. Als het won kon Hoboken spreken van een blitsstart met een 12 op 12. Frans veranderde de opstelling niet na de winst tegen Cabo Verde op vrijdag. Dit waren de zeven; Raes, Lecoq, Simons, Servotte, Geerts, Galle en De Jonge. Gernaey (Mexico), Prozorov (Voet) en Ravoet (Werk) waren de afwezigen.

site1Hoboken startte, net zoals tegen Cabo Verde, met een snelle openingsgoal. Maar het werd al snel duidelijk dat Hoboken zou moeten knokken voor elke bal. FCB speelde hard en powervoetbal. Hoboken speelde te offensief en liep al snel op enkele gevaarlijke counters. Raes voorkwam meerdere keren een vroeger gelijkmaker. Toch was het Hoboken dat er 2-0 van maakte. De thuisploeg bleef echter te nonchalant voetballen FCB maakte met een mooie counter de aansluitingstreffer.
Door het gooien van lange passes in de te kleine zaal en door niet te voetballen kreeg Hoboken een dipje. De Jonge woord wederom knap op een stugge bezoekende verdediging, maar er stond altijd wel een been, voet of iets anders in de weg om de netten te doen trillen. De rushes van Geerts en Servotte stierven een stille dood op de muur van goudkleurige bezoekers. Lecoq en Simons kwamen enkele keren tegen twee man te staan maar bewezen een goed sluitstuk te zijn.
Gelukkig na lang proberen, kon Hoboken alsnog de 3-1 binnenleggen, zo gingen we ook rusten.

Iedereen was het eens dat er na de rust verandering moest komen in het spel. Minder lange ballen, meer voetballen. Toch was het FCB dat de 3-2 binnenprikte. Wat een kantelmoment moest zijn voor FCB werd er een voor Hoboken. Eindelijk begon Hoboken te voetballen. Er werden op enkele minuten enkele goals gemaakt in 3 a 4 passes. site2 Gewoon het balletje rondtikken en plots stond de thuisploeg meerdere keren alleen voor de bezoekende doelman. FCB snakte naar adem na deze versnelling maar wist van geen hout meer pijlen te maken.
Hoboken begon beter te voetballen en kreeg kans na kans. Bovendien werkte het goed af. Galle bewees nogmaals zelf nog altijd te kunnen scoren en het samenspel met De Jonge draaide op volle toeren. De rushes van Geerts en Servotte resluteerden terug in kansen en doelpunten en de bezoekers, die waren aan het aftellen.

Hoboken won uiteindelijk met ruime 12-3 cijfers, maar speelde de slechter helft tot nu toe. Het gevaar ligt hem in onderschatting van de tegenstander. Als Hoboken vananf minuut één gevoetbald had, was de wedstrijd na een kwartier gespeeld geweest. Na een glansprestatie tegen Cabo Verde was dit een mindere wedstrijd. Gelukkig en alsnog verdiend bleven de drie punten in Hoboken en zo scoort de nieuwkomer in 4e een 12 op 12. Een meer dan verhoopt resultaat. De moeilijke wedstrijden komen er nu aan, Sporting Lobos, Ploegske 13...Hoboken is er klaar voor.

Eindstand: 12-3

13:03 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

ahzo ge zet mijn 2 goalen er niet bij lol

Gepost door: hugo | 06-10-09

de goals van gisteren moeten er nog bij ongeduldigaard :-)

Gepost door: sebbe | 06-10-09

De goals staan nu erbij,maar kunnnen even vlug verdwijnen :)

Gepost door: yves | 07-10-09

ja en ik heb wel 5 goals hé!!
ik peins dat ge dien bij de michael hebt bijgerekend, trekt die er ma af bij hem!!!

Gepost door: superman | 09-10-09

zo liggen zeveren over die goals... ge weet toch dat den topscorer met de winterstop trakteerd (nu zalt wel andere kak zijn zeker)

Gepost door: lemmens | 11-10-09

t was met een etentje da die trakteerde e?

Gepost door: sebbe | 11-10-09

op zijn minst, in een door het bestuur te kiezen restaurant... ;)

Gepost door: lemmens | 11-10-09

oke ik stop me scoren :D

Gepost door: jim | 12-10-09

goals van mij mag die lijst met goals verdwijnen , je merkt aan het spel als we voorstaan dat veel word geprobeerd voor eigen succes om toch maar topscorer te worden , als ik eerlijk ben , het spel is leuker zonder lijst

Gepost door: sven | 12-10-09

ben het volledig eens met sven, we hebben er zelf toch niets aan,er valt niets mee te verdienen toch? zolang de goalen maar vallen ze mogen zelfs door chis gescoord worden al zal dat wel moeilijk worden :-)

@ jim: 1 ding moet je zeker niet doen en dat is stoppen met scoren lollll

Gepost door: Lecoq | 12-10-09

jaja praatjes vullen geen gaatjes
homo's

Gepost door: gallé | 12-10-09

De commentaren zijn gesloten.