03-12-09

Amicitia - ZVC Hoboken

Op woensdag moest hoboken aantreden tegen Amicitia in Mariënborg. Het werd een felvbevochten duel, dat resulteerde in een tweede seizoensnederlaag voor Hoboken Zwaantjes. De kern: Raes, Siemons, Lecoq, Servotte, Gernaey, De Jonge, Ennassiri en Galle.

In Mariënborg werd gisterenavond een veldslag gespeeld. Hoboken trad aan tegen Amicitia, een tegenstander die we al een paar keer hadden zien spelen en waarvan we wisten dat ze technisch sterk waren en aanvallend ingesteld. Verdedigend lieten ze af en toe al eens wat steken vallen.

De wedstrijd begond fel, Amicitia maakte van in het begin duidelijk dat ze de drie punten thuis wilden houden, hoe dan ook. Siemons werd in de eerste minuut al getrakteerd op een elleboogstoot in het aangezicht, De Jonge werd kort daarop getorpedeerd, beide ingrepen bleven ongestraft. Amicitia scoorde vrij snel twee , te vermijden doelpunten. Hierdoor kon Amicitia in zijn spel komen en kreeg het vleugels. Hoboken beet van zich af met enkele stevige tegenprikken maar stootte op een sterke keeper van de thuisploeg. Amicitia bleef doorgaan op zijn elan en maakte de ene fout na de andere, de scheidsrechter had er duidelijk geen zin in. Pas na een goed kwartier, nadat Gernaey een halve meter de lucht werd ingetrapt en hard tegen de beton kwam, werd er een eerste gele kaart getoond aan de thuisploeg, tumult en ongeloof bij Amicitia, dit terwijl ze er eigenlijk al twee moesten gekregen hebben.

Hoboken kwam kort voor rust wat meer in zijn spel en op half time stond het 2-6.

De eerste tien minuten van de tweede helft leek Hoboken er nog in te geloven, via een sterke Servotte kwam het fel opzetten. Het probleem was dat Amicita elke aanval hard in de duels afstopte. De jonge werd 4 keer tegen het beton gewerkt, nog steeds onbestraft.
Hoboken werd gefrustreerd en Amicitia speelde de bal goed rond.
Toen De Jonge tien minuten voor tijd nog maar eens hard foutief tegen de grond werd gewerkt kreeg Amicitia eindelijke een tweede geel. Servotte kon zijn tweede van de avond nog binnenprikken maar de harde 3-9 cijfers stonden na 90 minuten op het bord.

Laat ons het zeker niet op het harde spel van Amicitia steken, Hoboken speelde gewoon te braaf en te voorzichtig om aanspraak te maken op de drie punten. Het is wel zo dat met een degelijke arbitrage het een andere wedstrijd was geweest. Gernaey met schaafwonden aan de elleboog, Lecoq met een serieuze wonde aan de knie, De Jonge met gehavende enkels, Siemons met een pijnlijke neus (elleboog) zijn het bewijs dat Amicitia ongestraft te hard mocht spelen.

Voetballend was Amicitia gisteren beter, Hoboken stond al snel op een 3-0 achterstand en was toen eigenlijk al verloren. Maar de prijzen worden uigedeeld aan de meet en er komt nog een terugmatch, hopelijk met een degelijke leiding en meer voetbal en minder rugby.

Volgende week de laatste wedstrijd in de heenronde tegen een te laag geklasseerd J-Star. Drie punten thuishouden en de heenronde is meer dan geslaagd voor promovendus Hoboken.

Eindstand:9-3
Doelpunten: Servotte (2x); De Jonge

13:56 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.