15-12-09

ZVC Hoboken (IV) - Yubel (I)

Voor de 1/16 finale’s van de beker van Antwerpen stond Hoboken tegenover eersteklasser Yubel. Yubel stond 4e in eerste afdeling en zou dus een lastige dobber worden. Hoboken kon beroep doen op Dujardin, Siemons, Lecoq, Servotte (c), Raes, De Jonge en Broos.
Geerts (knie), Prozorov (voet), Ravoet (ziek), Ennassiri (ziek) en Gernaey (werk) waren de afwezigen.

Yubel met Igor Nikolovski (exAntwerp/exLierse) in de basis maar zonder (Mitrovic en Siljanovski) was sterk aanwezig met een volle reservebank. Hoboken kwam goed uit te startblokken. Al snel bleek Yubel niet de lopende tegenstander maar lieten ze slim het balletje rondgaan en verdedigden en vielen ze aan in blok. Hoboken paste zich aan de tegenstander aan en voetbalde rustig mee. De Jonge en Servotte liepen moesten snelheid maken en Broos zou fungeren als targetman.
Het spelletje lukte aardig en het was de doelman van Yubel die een eerste keer moest bewijzen dat hij goed opgewarmd had.

Hoboken startte beter dan de eersteklasser, maar toch was het Yubel dat met een versnelling en twee korte passes de thuisverdediging in de wind zette. Hoboken echter niet aangeslagen en ging terug volle moed in de aanval. Siemons trapte van kortbij op de doelman en hierop volgde een snelle counter:0-2. Al heel snel bleek dat Yubel afwachtend speelde en helemaal niet gehaast was om te scoren, het wachtte zijn kans af en was enorm efficiënt.

Toch vond De Jonge, na knap samenspel met Broos de aansluitingstreffer 2-1.

Hierna werd snel duidelijk dat Yubel een klasse te sterk was. Het speelde rustig de bal rond, wachtte het gaatje af, versnelde en prikte binnen. Toch bleef Hoboken knap meevoetballen. Het bleef via Raes en Servotte druk zetten en Broos en De Jonge creeërden enkele goede kansen door die inzet. Achterin bleek Hoboken met Siemons en Lecoq goede spelverdelers hebben met een goede pass en afstandschot.

Hoboken maakte het de bezoekende doelman enkele keren knap lastig maar werd telkens koud gepakt op vooral ervaring. Nikolovski strooide met splijtende passes op de juist moment en zonderde zo enkele keren Yubel alleen voor doel af, hij scoorde dan ook nog zelf met een briljant lob.

Hoboken rusten met een 6-2 achterstand.

Tweede helft, zelfde spel, knap van de thuisploeg om er steeds in te blijven geloven. Het was dan ook een aangenam partij met een toffe tegenstander. De wederom talrijke supporters kregen een leuke match met mooi voetbal. Servotte zag zijn werk beloond met een doelpunt maar Hoboken slikte er zelf nog 4.

Eindtand 3-10 en de beker is weer voorbij. Een overdreven stand kan je het niet noemen maar Hoboken verdiende nog enkele goals. Siemons trof twee keer de paal, De Jonge en Broos stootten enkele keren op een uitstekende bezoekende doelman...

Het was een mooi bekeravontuur dat wederom eindigde in de 1/16 finale’s.

Herfstkampioen Hoboken kan zich nu volledig focussen op de cometitie.

Na de wedstrijd werd er met spelers van Hoboken, Yubel en de supporters veelvuldig geklinkt op het nieuwe jaar en ... op de goede afloop.

Eindstand 3-10
doelpunten: De Jonge, Broos, Servotte

07:38 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik wil via deze weg onze twaalfde man bedanken voor zijn wekelijkse aanwezigheid door weer en wind. Hij moet alleen van de bitterballekes afblijven :-)

Gepost door: den chis | 15-12-09

De commentaren zijn gesloten.