26-01-10

ZVC Hoboken - Cabo Verde

Voor de topper tegen het tweede geklasseerde Cabo Verde kon Hoboken een beroep doen op volgende kern: Ravoet, Lecoq, Siemons, Servotte, Dujardin, Gernaey, De Jonge en Broos.
Raes (ziek), Prozorov (werk) waren de afwezigen.

In de heenronde ging Hoboken moeizaam winnen op het Kiel tegen een technisch sterk Cabo Verde. Hoboken wist dus dat het een echte topper zou worden tegen een bijzonder sterke tegenstander.

Het was Cabo Verde dat Hoboken meteen bij de keel nam. De thuisploeg speelde te verdedigend en liet de bezoekers te ver komen. Zelf misten we scherpte op de counter en Cabo werd sterker. Het waren dan ook de bezoekers die de eerste keer scoorden en na een half uur in de eerste helft stond de (verdiende) 0-3 op het bord voor de bezoekers.

Hoboken creëerde wel kansen maar stuitte op een goed bezoekende keeper. De Thuisploeg had echter een doelpunt nodig, De Jonge kon er, net voor rust nog 1-3 van maken. De aansluitingstreffer was gemaakt en Hoboken kreeg weer vertrouwen.

Tijdens de rust bleken de meningen allemaal gelijk. Hoboken speelde te veel op de eigen baklijn, Cabo kon daardoor te ver komen en te veel dreigen uit de tweede lijn. Hoboken moest dus hoger storen, agressiever voetballen en blijven geloven in zijn kansen.

De nieuwe manier van spelen loonde. Cabo werd uit zijn spel gebracht en Hoboken begon te vechten voor elke bal. Siemons en Lecoq gooiden zich achterin volledig en hielden de boel dicht.
De Jonge kreeg meer ruimte of kon Dujardin enkele keren de diepte insturen, het was Dujardin die met twee goals de stand op 3-3 bracht. Hoboken met nog twintig minuten op de teller back in the game…Meer zelfs, De Jonge maakte er 5-4 van en kort daarop maakte Servotte 5-3.

Hoboken drukte Cabo weg, de kansen die de bezoekers kregen werden dan gestopt door een uitstekende Ravoet.

Maar een kwartier is nog lang… Hoboken had alles gegeven in plooide een uitzichtloze 0-3 om in een 5-3, maar dit had krachten gekost.

Cabo Verde startte een slotoffensief en maakte in de laatste twee minuten…Twee goals.

Eindstand 5-5, verdiende uitslag, twee sterke ploegen. Maar knap wat Hoboken deed, alles gegeven, zelfs al zag het er op een bepaald moment echt slecht uit. Het bewijst dat Hoboken in vorm is, technische ploegen aankan en ook op karakter kan voetballen. Een 4 op 6 tegen Cabo Verde is een sterke prestatie waar we fier op mogen zijn.

Hoboken blijft aan de leiding in 4D, maar ziet Amicitia naderen tot op één punt en houdt Cabo Verde op twee punten. Kan het nog spannender?

Doelpunten: Servotte, Dujardin (2x), De Jonge (2x)
Eindstand: 5-5

21:09 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.