02-03-10

Ploegske 13 - zvc Hoboken

Maandagavond in Broechem, topper tegen Ploegske 13, een wedstrijd voor een plaats in de top 3, alles voor een thriller en dat werd het ook…
De opstelling: Ravoet, Siemons, Lecoq, Raes, Servotte, Dujardin, Gernaey en De Jonge.

Jammer genoeg was er geen scheidsrechter in Broechem, Swa voelde zich geroepen en werd de man in het zwart.
Hoboken moest zich aanpassen, het Looi was een een grote zaal en bovendien wisten we dat Pleogske 13 technisch uit de voeten kon. Hoboken wou de thuisploeg opvangen net over de middellijn en snel tegenprikken. Het begon allemaal vrij goed, defensief zat het sterk in elkaar en Ploegske 13 vond geen aanspeelpunt vooraan. Hoboken was gevaarlijk via ster spelende flanken en een steeds gevaarlijke De Jonge.
Toch was het Hoboken dat achter kwam een slechte pass van Ravoet. Wederom was de achterstand van korte duur, De Jonge prikte binnen de minuut de 1-1 op het bord. 1-1 was ook de ruststand. Beide ploegen vooral op het middenveld en twee sterke doelmannen die de ballen die dan door de verdediging kwamen parreerden. Ploegske 13, met enkele sterke indiviudele acties, Hoboken met de kop ervoor, aangenaam om te zien

15

De tweede helft begon identiek, de thuisploeg die al snel 2-1 maakte en Hoboken die opnieuw, binnen de minuut 2-2 maakte. Ploegske 13 koos om offensiever te gaan spelen, Siemons en Lecoq zetten hun verdediging echter strak weg en de thuisploeg kwam er niet door. Aan de overkant creerde Hoboken meer en meer kansen. Gernaey, Servotte en Gernaey maakten twee van de vele kansen af en zetten zo, 3 minuten voor het einde de 2-5 op het bord.

Wedstrijd gespeeld…of toch niet. Concentratieverlies, vermoeidheid van een spetterend slotkwartier? Wie zal het zeggen maar een 2-5 voorsprong, tegen een rechtstreeks concurrent werd op drie minuten herleid tot 4-5…paniek? In de laatste minuut gebeurde het onwaarschijnlijke, Hoboken kreeg het deksel op de neus, in de laatste minuut: 5-5! Gelukkig waren er nog de ALLERlaatste seconden…De Jonge werd door twee man foutief gestopt, vrije trap van op 9 meter. Lecoq achter de bal, RAKET, 5-6 !!!!!!!!

Hoboken won in de allerlaatste seconde, zo spannend had het nooit mogen worden, Hoboken maakte in de tweede helft het verschil met Ploegske 13. Het speelde een sterke wedstrijd als geheel, collectief sterk, voor elkaar, zoals het hoort.

Voor de supporters zeker een aangename wedstrijd, zonder twijfel, tegen een sympathieke tegenstander, die voor ons veel hoger geklasseerd mocht staan.

Tevens zeker niet te vergeten, Swa als arbiter, heeft eigenlijk niet veel moeten fluiten, zo werd het een wedstrijd met veel voetbal en weinig fouten, een schoolvoorbeeld van fair play!
Hoboken met nog 5 matchen te gaan op 2 punten van Amicitia en op 1 punt van Cabo Verde, alles kan nog en die fel begeerde top 3 zit er nog in.

Eindstand: 5-6
Doelpunten: De Jonge (2x), Servotte, Gernaey (2x), Lecoq

15:18 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ik was het bijna vergeten er moet er ene trakteren en da is den bart lecoq hij maakte de 100ste goal :) hij doet er ene oep,hij doet er ene oep,hij doet er ene oep olé olé olé

Gepost door: trainingsbeest | 02-03-10

daar is inderdaad niet aan gedacht, twas dan nog nen belangrijke ook! Pintje s goed...

Gepost door: sebbe | 02-03-10

Ik wil geen spelbreker zijn maar voor degene die goed kunnen rekenen onder ons zitten we aan een saldo van 114 :)

Gepost door: yves | 02-03-10

lap wer niks ...

Gepost door: seb | 03-03-10

kunnen we niet uitzoeken wie den 100ste heeft gemaakt?
btw het is gedaan met den antwerp!!!!!!

Gepost door: trainingsbeest n°2 maar dan andere vormen | 04-03-10

ga jullie de site nog invullen ofwa? hahaha

Gepost door: trainingsbeest | 18-03-10

het gaat hier achtruit he :o)

Gepost door: polle | 20-03-10

De commentaren zijn gesloten.