28-03-10

Marcellekes - Hoboken

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tegen en ons nog onbekend tegestander op het programma, de Marcellekes. (ff in heenronde).

Dat het geen makkelijke tegenstand zou zijn bleek uit het feit dat ze de week voordien Ploegske 13 opzij hadden gezet, een goed voetballende ploeg.

De wedstrijd begon goed, Hoboken had het meeste balbezit en controleerde de wedstrijd. Al vrij snel stond het 3-0 voor Hoboken.
Na het eerste kwartier viel Hoboken echter terug op een te vaak voorkomend verschijnsel. Het vond moeilijke aanspeelpunten op de flanken en kreeg de bal achteraan niet weg, enkel met lange ballen die veelal niet aankwamen.

Toch kon Hoboken de rust halen met een verdiende voorsprong.

De tweede helft, was spijtiggenoeg een herhaling van het tweede kwartier in de eerste helft. Er werd te weinig gevoetbald en Marcellekes profiteerder hiervan. Op een gegeven ogenblik stond het 7-5 voor Hoboken en Marcellekes nam het heft meer en meer in handen. Hoboken speelde bijzonder nerveus, het einde van het seizoen komt in zicht en de spanning stijgt. Dit was goed te merken op het veld.

Hoboken was efficiënt voor doel en kon zo nog het hoofd boven water houden.

In de laaste minuut steed de spanning nog meer, dit resulteerde in een rode kaart voor de Hobokense doelman, dit na onterecht geel de scheidrechter iets te hard verbaal aanpakte. Hoboken met 4 de laatste minuut, maar het kon toch zijn voorsprong behouden en de wedstrijd met 9-7 winst afsluiten.

Drie moeilijke punten, maar ze tellen, Hoboken zal toch minder nerveus moeten spelen en vooral meer moeten voetballen, wil het profiteren van het onverwachte verlies van Amicitia tegen J-star.

Als Hoboken wint tegen Azulgrana’s en thuis tegen J-star is de topper tegen Amicitia nog maar een formaliteit en speelt het volgend jaar in 3e afdeling. Maar het zijn nog twee moeilijke wedstrijden en de weg is nog lang. Zo blijft het spanned in 4e afdeling D.

Eindstand: 9-7

Doelpunten: Volgen later

Jimmy 5,Bjorn 1, Fristi 1, Blinkie 1, Hugo 1

21:48 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.