28-04-10

Hoboken - Amicitia

Afgelopen maandag stond de clash van het seizoen op het programma. In de allerlaatste wedstrijd van het seizenc stonden Amicitia en Hoboken tegenover elkaar in Wilrijk. De inzet, een rechtstreeks promotie naar derde afdeling. De kern: Raes, Siemons, Lecoq, De Jonge, Servotte, Broos en Dujardin.

De wedstrijd begon tegen een bijzonder hoog tempo. Amicitia bepaald het spel en Hoboken probeerde tegen te prikken op de counter. Het was echter Amicitia dat als eerste al vrij snel tweemaal scoorde. Hoboken kwam er niet echt uit, het gokte (wederom) veel te veel op de lange bal. Vanuit de verdediging was er geen kort aanspeelpunt. Hierdoor kon amicitia snel reageren op het balverlies van Hoboken en kwam Hoboken er gewoon niet uit. Hoboken liet dan het eerste kwartier Amicitia ook nog veel te veel voetballen en stoorde te weinig.

Net voor rust scoorde Amicitia nog een derde keer. Hoboken kreeg wel nog een verdiende penalty en kon de score herleiden tot 3-1, net voor rust.

Na de rust was Hoboken gretigers, amicitia stond 3-1 voor en pakte minder risico’s.
Hoboken kon nooit echt dreigen, echte kansen werden er door de thuisploeg nooit gecreërd en het was voornamelijk Raes die de bordje op 3-1 hield.

Geen overwinning voor Hoboken en dus geen rechtstreekse promotie voor Hoboken. Hoboken heeft de wedstrijd weggegeven door lange ballen, die veel te makkelijk konden worden opgevangen ( de pijn van dit seizoen).

Bovendien had Hoboken de klus al lang moeten klaren, in wedstrijden tegen Lobos, Vikings en FCB werden makkelijke punten niet genomen en dat doet ons nu de das om.

Cabo Verde de verdiende kampioen in 4D en Amicitia was dit seizoen beter dan Hoboken (6 op 6) dus de verdiende tweede. Hoboken kan aan de slag in de Eindronde.

Al bij al mogen we niet klagen dit seizoen, net uit 5e en al meespelen voor de titel...het kwam in niemand op begin dit seizoen. Alleen in het jammer dat er meer inzat...Op naar de eindrond, zonder druk...en wie weet zit 3e er alsnog in...

Eindstand:1-4
Doelpunt: Lecoq (pen)

17:23 Gepost door Het Bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.